Máltai szeretetszolgálat – Kisiratos

Cím: Str. Principală utca nr. 68-69
315201 Dorobanţ
Telefon: (00-40)-257/535-174
E-mail: dorobanti@maltez.ro, maltadorobanti@yahoo.com


A Máltai Szeretetszolgálat Kisiratoson 1996-ban kezdte meg működését. A „Mozgássérült felnőttek számára létrehozott otthon”, 1998 óta működik, az egyedüli az országban, amely hatékony eredményei folytán elismertnek számít a szociális és orvosi gondozás területén. Olyan mozgássérült és ezzel társult fogyatékosságú felnőtteket gondoznak, akiknek a társadalmi elszigetelődése egybeesik a család elöregedésével vagy abbéli tehetetlenségével, hogy a szükséges segítséget biztosítani tudják számukra.

A gondozottak nagy része idős ember, de vannak közöttük fiatalabbak is. Az ápoltjak kirándulásokon vesznek részt – kivéve, ha egészségi állapotuk nem engedélyezi a szállításukat – közösen ünnepelik a névnapokat, születésnapokat, valamint koncerteket és színi előadásokat is szerveznek az Aradi Sabin Drăgoi Művészeti Főiskolával közösen, ugyanakkor más, saját kulturális programokat is szerveznek, köztük a legismertebb a nyári festőtábor.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support